Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Покана за домакини - Дни на доброволчеството 28 май 2011 г.

Покана за домакини - Дни на доброволчеството 28 май 2011 г.

Създадена на: 15 04 2011

На 28 май (работна събота) Фондация „Помощ за благотворителността в България", в партньорство с Американската търговска камара организират пролетното издание на традиционните Дни на Доброволчеството. Каним Ви да се включите в доброволческите дни като домакини, като заявите своите нужди от доброволен труд най-късно до 29 април 2011.

Кой може да кандидатства за домакин?

Домакините трябва да са публични институции или неправителствени организации, например дневни центрове, домове, болници, училища, детски градини. Местата могат да бъдат както в София, така и в други градове, като практиката показва, че най-избираеми са проекти в София и в по-големите градове.

Какви дейности могат да извършват доброволците?

Дейностите могат да бъдат най-разнообразни, като е добре да се съобразите с профила на участниците - служители във фирми без конкретни технически компетенции. Най-често се извършват дейности като боядисване, почистване на дворни пространства, засаждане на декоративни растения и др., както и раздаване на листовки и информационни брошури, изработване на сувенирни материали и т.н., като от вас зависи да ги измислите и опишете добре.

Материалите

Ако има нужда от материали за доброволческия ден (бои, четки за боядисване, посадъчен материал и др.), ние ще уведомим нашите доброволци, че трябва да ги набавят. За целта е необходима точна информация от вас за нужните количества и вида на материалите.

Колко доброволци?

Описанието на проекта трябва да съдържа и очакван брой доброволци Имайте предвид, че не е мотивиращо за доброволците, ако те не се използват пълноценно или пък се претоварват.

Продължителност

Работата трябва да може да се свърши за около 4 часа. Начален час 10.00.

Кога?

Информацията за Вашия проект ни е необходима до 29 април, когато започва разпространението на поканата. Молим да ни уведомите, ако имате интерес, дори да не можете да спазите тази дата.

Важно! Ние не можем да гарантираме посещаемостта при всеки домакин, тъй като това зависи от избора на самите доброволци.

За контакти:

телефон 02 981 19 01, 02 987 1574

bcaf@bcaf.org

Координатори: Ива Янкулова, Яна Рупева

Формуляр

Източник на информация:ФРМС

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct