Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Irma Cirrone
2. Конкурс за кратък разказ на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян
3. Дискусионен форум на 10 центъра ЕВРОПА ДИРЕКТНО
4. Kакво се случва след след изборите за Европейски парламент
5. Какво прави Европа за мен
6. Водещи кандидати за председателството на Европейската комисия
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов

Всички новини

Digital Student Lab

Създадена на: 03 02 2021

Българският съвет за бежанци и мигранти стартира платформата Digital Student Lab, в която ще се представят материалите, разработени или преведени от студентите от специалност ,,Арабистика” в Софийски университет ,,Св. Климент Охридски” по време на учебна практика, проведена в Представителството на ВКБООН в България. Част от материалите включват преводи на оригинални статии и доклади на ВКБООН, мултимедия и друго съдържание. Материaлите могат да бъдат от полза, както на академичната общност и студентите, така и на специалистите, работещи по темата.

Платформата Digital Student Lab e поредната стратегическа стъпка в усилията на ВКБООН и партньорските организации да подкрепят университетите и да допринасят за развиването на по-систематично познаване на бежанските и хуманитарните въпроси в България.

Платформата е част от Академичния онлайн портал „Принудителна миграция и бежанци“, който е българският отговор на поставената цел в Глобалния договор за бежанците от 2018 г. за изграждане на „глобална академична мрежа за бежанци, други принудително разселени лица и лица без гражданство […], за да бъдат подкрепени научни изследвания, обучения и стипендии, които водят до конкретни резултати […]“

Източник:Български съвет за бежанци и мигранти

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct