Новини

14 04 2016Проучване за работата на центровете

Европейската комисия прави публична консултация, целяща оценка на дейността на поколението информационни центрове "Европа Директно" 2013-2017

06 04 2016Mини пpoект “Минало и бъдеще сега”

Неформална група от ученици, наречена „Bright Future” (Светло бъдеще) реализира през месец март мини пpoeкт “Минало и бъдеще сега” с финансовата подкрепа на “Eвpoпa Диpeктнo” Cмoлян

04 04 2016Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ)

Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) е в основата на Плана за инвестиции за Европа. Целта на този фонд е да съдейства за преодоляването на недостига на инвестиции в ЕС чрез мобилизиране на частно финансиране за стратегически инвестиции.

04 04 2016Завръщане към Шенгенската система

Комисията предлага пътна карта за възстановяване на пълноценното функциониране на Шенгенското пространство

30 03 2016Какво "ново" в Хърватия?

В хърватската столица Загреб се реализират подобрения, целящи премахването на прекомерната, времеемка и скъпа административна работа и включването на жителите на града в дейностите му.

18 03 2016Пускането на .ею на пазара наближава

Дългоочакваният европейски домейн от най-високо ниво .еu на кирилица ще бъде пуснат на 1 юни 2016 г. Така потребителите ще могат да регистрират име на домейн на кирилица под разширение на кирилица.

18 03 2016Европейската система за предоставяне на убежище

Европейската система за предоставяне на убежище към момента не успява да се справи с все по-големия брой пристигащи мигранти и затова е необходима радикална промяна на правилата от Дъблин

15 03 2016Европейска младежка награда „Карл Велики“

Проектът „Нощта на седемте антени“ (Night of the Seven Antennae) ще представя България на общоевропейския конкурс за младежката награда „Карл Велики“ за 2016 г.

10 03 2016До каква степен е цифровизирана вашата страна?

От свързаност и цифрови умения до обществени услуги, страните от ЕС са отбелязали напредък от миналата година насам, когато Европейската комисия даде старт на стратегията за цифровия единен пазар.

09 03 2016Комисията представя реформа на Директивата за командироването на работници в ЕС

Това преразглеждане е израз на ангажимента, който Комисията пое в своите политически насоки, а именно — да популяризира принципа, че за еднакъв труд, положен на едно и също място,следва да се заплаща еднакво.

09 03 2016Евродепутатите настояват за подробности за срещата на ЕС с Турция от 07 март

В сряда евродепутатите изискаха подробности относно сделката с Турция за управление на бежанския и миграционния поток. Те подчертаха, че международните правила за убежище трябва да се спазват.

29 02 2016Картини с магични знаци и символи от древната българска земя ще оцветят Европейската комисия на 1-ви март

Точно в Деня на Баба Марта - 1-ви март - изложбата-живопис на художничката Калия Йорданова-Братанова "Незабравени шарки" ще сложи началото на Българските дни в Европейската комисия в Брюксел.

26 02 2016Решения на ЕК от месец февруари , относно процедури за нарушение

С месечния си пакет от решения по процедурите за нарушение Европейската комисия предприема правни действия спрямо държавите членки, които не изпълняват своите задължения, произтичащи от правото на ЕС

24 02 2016Mини пpoeкт “Дa cмe cигypни в ceбe cи”

Mлaдeжики дoбpoвoлeн oтpяд пpи PC ПБЗH – гp. Cмoлян реализира през месец февруари мини пpoeкт “Дa cмe cигypни в ceбe cи” с финансовата подкрепа на “Eвpoпa Диpeктнo” Cмoлян.

22 02 2016Конференция „Кръговата икономика и възможностите за българския бизнес“

Какви са европейските политики и възможностите за България от прилагането на новия икономически модел ще бъде обсъдено на конференция, организирана от европейския депутат Ева Паунова (ЕНП) и Министерството на околната среда и водите в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент

16 02 2016Стабилност, растеж и инвестиции

„Европа Директно" Смолян организира семинар „Устойчиво функциониращи местни органи на управление - предпоставка за стабилност, растеж и инвестиции в регионите на България”.

15 02 2016Платформата за онлайн решаване на спорове

Европейската комисия пусна в действие нова платформа, която ще помага на потребителите и търговците да решават спорове, свързани с покупки, направени онлайн.

15 02 2016Координационна среща на мрежата "Европа Директно" в България

Представители на Информационен център „Европа Директно” – Смолян взеха участие в Координационна среща на центровете от мрежата “Европа Директно” в България

04 02 2016Защита за европейските фирми в чужбина и за обществените услуги у дома

В гласувания от ЕП проект на резолюция относно Споразумението за търговия с услуги (СТУ или TiSA) се цели улесняване достъпа на фирми от ЕС до международните пазари

04 02 2016Подобряване на достъпа до интернет в ЕС

Комисията представи днес предложение за по-добро координиране на радиочестотния спектър в ЕС, което ще осигури висококачествен интернет достъп за всички европейци, и едновременно с това ще отвори пътя към 5G, чието въвеждане е предвидено да започне от 2020 г.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct