Новини

06 04 2009До 27 април българите в чужбина могат да се регистрират за изборите за български евродепутати

Само подалите декларация ще имат право да участват в изборите у нас за представители на ЕП, като няма да бъде допускано последващо дописване за граждани, ако в този срок не са заявили желанието си да гласуват у нас.

06 04 2009Конкурс за снимка “Моята устойчива Европа в снимки”

Европа Директно Добрич” организира конкурс за снимка на тема "Моята устойчива Европа в снимки", посветен на устойчивото развитие и енергийната ефективност.

05 04 2009Стартира инициатива “Гражданска задруга”

Започва инициатива за съвместна декларация с искане за промяна на политиката на държавата към неправителствения сектор, която да осигури условия за развитие на сектора, както и неговата независимост.

04 04 2009Награждават победителите в конкурса на ЕС по превод

Награждават победителите в конкурса на ЕС по превод Днес в Брюксел всеки един от двайсет и седемте ученици от средни училища в ЕС ще получи награда и почетна грамота за най-добър превод в своята страна в рамките на конкурса „Juvenes Translatores“ (от латински език — млади преводачи).

04 04 2009Интернет домейн „.eu“: вече три години онлайн и три милиона регистрирани адреси

Домейнът „.eu“ може да спомогне гражданите и предприятията да се възползват изцяло от предимствата на единния пазар, като способства за ясното заявяване на европейска онлайн самоличност.

03 04 2009Откриват офис на JASPERS в София

Целта е експертите на JASPERS да оказват консултантска помощ при разработването на проекти, които да отговарят на изискванията за финансиране от европейските фондове.

03 04 2009Хранителните продукти ще бъдат включени в схемата за екомаркировка

Маркировката е известна още като "цвете на ЕС". Целта на схемата е в съюза да бъде създадена доброволна схема за предоставяне на знак за екомаркировка на продукти с високи екологични показатели.

02 04 2009Покана за предложения 2008 – Програма “ Европа за гражданите”

Допустими кандидати - Програмата е отворена за всички организации, установени в една от страните, участващи в програмата, които са: - обществен орган, или - организация с нестопанска цел с юридически статут (правосубектност

02 04 2009Приспособяването към изменението на климата: Европейският съюз трябва да се подготви за бъдещите въздействия

Европейската комисия представи днес Бяла книга, която изтъква дейностите, необходими за укрепване на устойчивостта при справянето с измененията на климата.

02 04 2009Благодарение на определените на общностно равнище основни правила, за първи път европейски авиокомпании вече предлагат мобилна телефонна връзка по време на полет

Все повече европейски пътници, пътуващи с въздушен транспорт, имат възможност да използват своите мобилни телефони, за да изпращат текстови съобщения, да сърфират в интернет или дори да осъществяват повиквания по време на полет.

02 04 2009Евроизборите в България ще са на 7 юни

Първанов е подписал и указ за назначаване на Централна избирателна комисия, която с оглед на изискването на ефективност ще бъде единна и за двата избора - за ЕП и за национален парламент.

02 04 2009ЕП призова 23 август да стане Ден за почитане на паметта на жертвите на тоталитаризма

Европейският парламент прие резолюция относно "европейската съвест и тоталитаризма".

02 04 2009ЕС ще финансира саниране на жилищата във всички еврочленки

Всички страни в ЕС ще могат да използват евросредства за финансиране на използване на възобновяеми източници на енергия и повишаване на енергийната ефективност на жилищата.

02 04 2009Сантер: България напълно спазва задълженията си към ЕС

Според Юрген Грамке, председател на управителния съвет на Института, България все още не е получила заслуженото си признание от Европа.

02 04 2009През 2008 г. 15% от европейците са били жертви на дискриминация

Евродепутатите приеха предложение за директива, която ще гарантира равно третиране на всички видове дискриманция, като акцент се поставя върху множествената (която се проявава едновременно в повече на една област).

02 04 2009Парите по САПАРД тръгват най-рано през май

Миналата седмица Министерският съвет разреши националният бюджет да отпусне 100 млн. лв. на фонд "Земеделие" за плащане на доказаните разходи.

31 03 2009Бизнес симулация среща студенти с корпоративния сектор

Тридневна бизнес симулация ще срещне 70 български студентa с представители на бизнеса от 3 до 5 април 2009г в Технически Университет София. "Отговорният бизнес в действие"

31 03 2009И Португалия беше осъдена за непризнаване на български дипломи

След Франция, Белгия, Люксембург в четвъртък и Португалия беше осъдена от Съда на европейските общности за това, че не признава българските дипломи.

31 03 2009Стипендии за български студенти в Швейцария

Швейцарското правителство всяка година отпуска неограничен брой стипендии за отлични чуждестранни студенти, избрали да продължат висшето си образование в страната на банките и луксозните часовници. България е сред страните, които са избираеми за тази програма.

31 03 2009България иска евровинетката да се въведе постепенно

Европейският съюз да въведе постепенно евровинетката от 2012 г., за да не се увеличават разходите за българските превозвачи.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct