Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Конкурс за участие в Team Europe junior – 2011, посветен на Европейската година на доброволчеството 2011

Конкурс за участие в Team Europe junior – 2011, посветен на Европейската година на доброволчеството 2011

Създадена на: 04 01 2011

Бъди доброволец! Дай своя принос!....към комуникирането на Европа и Европейския съюз

Как?

Представителството на Европейската комисия в България обявява конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти "Team Europe junior – 2011", които да бъдат основните участници в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година под знака на Европейската година на доброволчеството 2011.

Какво е Европейска година на доброволчеството 2011?

Европейската година на доброволчеството е едновременно празник и предизвикателство. Тя отбелязва ангажираността на милиони хора в Европа, които работят в и за своите общности през свободното си време без заплащане – например в училища, болници, спортни клубове, летища по време на тежки снеговалежи, за защита на околната среда, за осигуряване на социални услуги и за помагане на хора от други държави. Техните усилия и тези на хиляди организации в доброволчески дейности се отразяват върху нашия живот по безброй начини.

Конкурсът…

Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали…..

Да говорят пред и с най-различни хора в България за доброволчеството, за Европейския съюз, за европейските политики или бюджет, за европейските теми, които вълнуват всички.

Основна цел:

С този пилотен конкурс Представителството на Европейската комисия в България цели да събуди интерес и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно доброволчеството и неговите реални измерения. Давайки своя личен пример, Team Europe junior – 2011 ще допринесат за тази кауза.

Провежда се в два етапа

Първи етап – изпращане по електронен път на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми. Кандидатите, които получат над 30 точки, ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.

Участниците в този конкурс ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, представители на Team Europe Bulgaria и информационната мрежа Европа Директно – България.

Точките, събрани в първия етап, ще бъдат прибавени към точките, събрани през втория етап. 48-те участника, събрали най-много точки, ще получат следните награди:

1) посещение на европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции

2) специално обучение по умения и презентации по европейски теми – в България

3) грамоти-сертификати от Представителството на Европейската комисия за участие в Team Europe junior – 2011, описващи дейностите по участието в този екип

Формулярът-заявление за участие, мотивационното писмо и PowerPoint презентацията се пращат по електронен път на адрес: infocentre@evropa.bg за конкурса "Team Europe junior – 2011".

Формуляр-заявление за участие на български език може да намерите тук.

Формуляр-заявление за участие на английски език може да намерите тук.

Срок за изпращане на заявление за участие: 17:30 часа на 20 януари 2011 г.

Обявяването на резултатите от конкурса и имената на победителите ще се състои през февруари 2011 година.

Прочетете пълния регламент на конкурса и формуляра-завление за участие на интернет-страницата на Представителството на ЕК на следния адрес:

http://ec.europa.eu/bulgaria

За повече информация:

Въпросите се приемат само в писмен вид на: infocentre@evropa.bg, Информационен център на Европейския съюз

Всички отговори ще бъдат публикувани на уебсайта на Представителството на ЕК на същия електронен адрес.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct