Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Набирането на кандидатури за Европейски награди за млади предприемачи по проекта STARTENT започна

Набирането на кандидатури за Европейски награди за млади предприемачи по проекта STARTENT започна

Създадена на: 11 06 2010

Това съобщи за "Дневник" координаторът за проекта на Русенския университет Свилен Кунев. Другият партньор, който представя България, е Българо-румънската търговско-промишлена палата.

По проекта работят 10 партньора от Белгия, България, Кипър, Италия, Португалия, Румъния, Испания и Великобритания – университети, фондации и бизнес сдружения. Координатор е испанския Технологичен институт - Канари.

Европейските награди по предприемачество се присъждат в три категории. Първата е за "хай-тек" предприятия. В нея ще се оценяват бизнес идеи, разработени от екип от поне двама участници (студенти и/или млади хора от 18 до 30 г.), като поне един от тях трябва да е от страна - членка на Европейския съюз.

Идеите трябва да са насочени към използване на нови технологии за създаване и налагане на пазара на нови продукти, услуги и процеси. Постигналият първо място ще получи награда от 5 хиляди евро, а за второ място са предвидени 2500 евро.

Другата категория е за транснационални предприятия. Кандидатите трябва да са или студенти в университети на Европейския съюз, или млади хора - до 30 г.

Третата категория е за нови предприемачи. Тук се предвижда да попаднат индивидуални или групови бизнес идеи от страна - членка на ЕС. Предприятието трябва да е на не повече от 3,5 години към датата на подаване на заявката за участие в конкурса. За първо място са предвидени 1000 евро, а за второ - 500 евро.

Резюме на бизнес идеята може да се представи чрез електронен формуляр на www.startent.eu до 18 юли 2010 г. Поканата за втори етап, на който трябва да се представи пълен бизнес план, е до 16 август 2010 г.

Източник на информация: в. "Дневник"

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct