Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Чешкият център за публична политика предлага лятно училище за студенти

Чешкият център за публична политика предлага лятно училище за студенти

Създадена на: 18 03 2010

Центърът за публична политика (Center for Public Policy (CPVP)) и Институтът за европейски и национални стратегии (Institute for European and National Strategies (InStrategy)) в Прага организират лятно училище на тема културни аспекти на политиката в Европа (Cultural Dimensions of Politics in Europe). Програмата е отворена за всички желаещи студенти независимо от степента им на висше образование. Предимство ще се дава обаче на студентите от следните специалности: антропология, политология, социология и правни науки.

Основната цел на обучението е да даде възможност на студентите да подобрят и доразвият аналитичните си умения за тълкуване на политическите събития. Програмата е фокусирана върху културния анализ на политически събития, процеси и институции. Работният език е английски.

Лятното училище предлага девет различни курса: политическа/гражданска култура, политически дискурс в Европа, работа с медиите, приложение на политиката в практиката, антропологичен подход към политиката, антропология на европеизацията, европейска идентичност и европейска миграция, истории на мигранти като европейски разкази, Европа в културни разкази.

Освен учебната програма на студентите им се предлагат и различни социални и културни развлечения. Тричасово пътуване из Прага ще им даде възможност да се запознаят с историята на града и да видят какво може да им предложи той. Предвидено е и посещение на концерт с класическа музика в известната зала "Рудолфинум". Студентите ще имат време да се опознаяттт помежду си по време на традиционната чешка вечеря (Czech pub dinner), на плаването по река Вълтава и на празничната вечеря в края на курса.

Изисквания за кандидатстване

Студентите трябва да попълнят онлайн формуляр и да изпратят автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (IELTS или TOEFL, официално писмо от преподавател по английски език или диплома от завършен курс по английски).

Краен срок: 30 април 2010 г.

Такса

Таксата за програмата е 680 евро и включва учебните курсове, социалните и културни мероприятия, квартира, закуска и вечеря. Студентите сами трябва да платят разходите си за път и всички други лични разходи. Организаторите не предлагат възможност за стипендия и приканват студентите сами да намерят спонсори. За целта те предлагат списък с организации.

Повече информация за програмата и отделните курсове можете да прочетете на сайта в интернет.

Източник на информация:в."Дневник"

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct