Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Младежки фотоконкурс „Какво означава еврото за нас?“

Младежки фотоконкурс  „Какво означава еврото за нас?“

Създадена на: 16 02 2010

Член 1: Каква е темата на конкурса?

Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ на Европейската комисия организира екипен фотоконкурс, озаглавен „Какво означава еврото за нас??“. Всеки екип трябва да направи и да изпрати оригинална снимка, илюстрираща представата му за еврото. Снимката трябва да е придружена от кратък обяснителен текст. Всеки участващ екип трябва да обясни във формуляра си за участие защо дадена снимка е била избрана и каква е идеята, която той се опитва да предаде със своята снимка.

Конкурсът ще се координира в сътрудничество с агенцията организираща специалната проява V+O BULGARIA Ltd под ръководството на изпълнителния директор.

V+O Bulgaria

Bulgaria blvd 58, entrance C, 1st floor, office 5

Sofia

BULGARIA

Tel: 0 2 958 27 46

Fax: 0 2 850 96 04

Email: bulgaria@euroinphoto.eu

Член 2: Кой може да участва?

2.1. Участие в конкурса могат да вземат млади хора на възраст между 14 и 18 години, постоянно пребиваващи в някоя от 27-те държави-членки на Европейския съюз.

2.2. Този конкурс не е достъпен за участие за семействата на служителите на институциите на ЕС или на консорциума TiPiK.

Член 3: Как мога да участвам в конкурса?

3.1 От участниците се изисква да сформират екипи от най-малко двама или максимум трима младежи и един възрастен, който ще отговаря за екипа по време на проекта, включително ще ги придружава при пътуването за церемонията по награждаването. Един възрастен може да ръководи няколко екипа.

3.2 Формулярът за регистрация трябва да се попълни и подаде онлайн. Препоръчва се възрастното лице-ръководител да направи това при първа възможност, за да може да се получава всяка нова информация за конкурса.

3.3 Снимката и формулярът за участие трябва да се изпратят по електронен път, до „V+O BULGARIA Ltd“, не по-късно от сряда 31 март 2010 г. Настойчиво ви препоръчваме да ги изпратите възможно най-скоро, за да е сигурно, че ще пристигнат навреме. За материали, изпратени по пощата, като доказателство, че снимката е изпратена навреме, ще се приема пощенското клеймо.

Участниците трябва да запазят копие от документите, които са изпратили.

Член 4: Какво трябва да направя?

Участниците трябва да направят снимка, която да илюстрира какво означава еврото за тях. Те могат да използват своето въображение при интерпретирането на темата на конкурса.

За да участвате в конкурса:

най-напред попълнете формуляра за регистрация онлайн (снимката си ще изпратите по-късно);

след като снимката ви е готова за изпращане, попълнете формуляра за участие на интернет страницата на конкурса;

изпратете своята снимка и попълнения формуляр за участие по електронен път или по пощата до националния координатор (както е посочено в член 1), не по-късно от 31 март 2010 г.

Изискванията за снимката са следните:

4.1 Снимките могат да бъдат цветни или черно-бели и да са заснети с лентов или с цифров фотоапарат. Снимките могат да се редактират от участника. Това включва регулиране на цвета или композицията, монтаж, колаж, редактиране, допълнително изостряне и корекция на тоналната стойност.

4.2 Снимките могат да се изпратят в цифров формат или на хартия. Цифровите снимки трябва да се изпратят по електронна поща на адрес: bulgaria@euroinphoto.eu в следния формат:

4.961 x 3.508 пиксела в 300 dpi или 20.671 x 14.617 пиксела в 72 dpi във всички стандартни формати за снимки (например jpg, tif, png). Съобщението по електронната поща не трябва да надвишава 10 мегабайта.

печатните копия (на хартия) трябва да се изпратят на националния координатор, V+O BULGARIA Ltd, във формат A3 (портрет или пейзаж) - 29,7 cm × 42 cm.

4.3 Материалите, подадени за участие, трябва да имат заглавие и трябва да включват кратък описателен текст, състоящ се най-много от 150 символа. Участниците трябва да попълнят съответните полета във формуляра за участие.

4.4 Всички снимки трябва да са оригинални. Участниците нямат право да подават материали с авторски права.

4.5 Ако снимате дадено лице, трябва да сте в състояние да получите писменото му съгласие.

4.6 Всеки екип трябва да изпрати само една снимка.

4.7 Снимките на победителите на европейско ниво могат да се използват за бъдещи европейски кампании, свързани с еврото или с Икономическия и паричен съюз (ИПС).

Член 5: Как е уреден въпросът с авторското право и интелектуалната собственост?

Окончателната творба трябва да е създадена единствено за целта на конкурса. Участниците носят пълна отговорност за своите творби и следва да дадат съгласието си за прехвърляне на творбите, както и на правата за разпространението и възпроизвеждането им, на Европейската комисия за безплатно ползване. По този начин Европейската комисия се упълномощава да използва, възпроизвежда, адаптира, публикува и разпространява творбите изцяло по свое усмотрение. Творбите няма да бъдат връщани.

Член 6: Как се избират победителите?

6.1 Творбите ще се номинират от жури, съставено от 7 члена: един представител на Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“, един представител на друга генерална дирекция на Европейската комисия, един представител на национално министерство, един експерт по комуникации, един учител, един фотограф и един млад човек, участващ активно в младежка организация.

6.2 Снимките ще бъдат оценявани според тяхното съответствие с темата, оригиналността на изразяване, визуалното въздействие и естетическата им привлекателност.

6.3 Ще бъдат излъчени 27 национални екипа-победители. Измежду 27-те победители ще бъдат избрани 7 екипа-победители на ниво ЕС. Първата награда ще получи екипът с най-добър резултат измежду тези 7 екипа-победители на ниво ЕС. Всички 7 екипа ще бъдат поканени на церемонията по награждаването в Брюксел.

Член 7: Кога ще бъдат избрани победителите?

Екипите-победители ще бъдат избрани през месец април 2010 г. Всички победители ще бъдат уведомени лично, а снимките на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия в съответната държава-членка и на интернет страницата на Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“.

Церемонията по награждаването на 7-те екипа-победители на ниво ЕС ще се проведе в Брюксел през месец май 2010 г.

Член 8: Какви са наградите?

Всички членове на 27-те национални екипа-победители ще получат Pen Drive – професионален 30,7 см (12") графичен таблет за илюстриране, скициране, промишлен дизайн, фоторедактиране или дизайн на уебстраници.

7-те екипа-победители на ниво ЕС ще бъдат поканени да пътуват до Брюксел през месец май 2010 г., за да разгледат всички забележителности на града, включително европейските институции, както и за да присъстват на церемонията по награждаването. За всеки от тези седем екипа ще бъдат покрити пътните и дневните разноски за трима младежи и един възрастен придружител. Снимките на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия в съответната държава-членка и на интернет страницата на Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“.

Всеки от членовете на екипа с най-добър резултат измежду 7-те екипа-победители на ниво ЕС ще получи първата награда, фотоапарат Nikon D3000 Digital SLR Camera с 18-55 мм VR комплект обективи, Sigma zoom 70-300, 4gb карта и чантичка.

Член 9: Отговорност

Организаторите не носят отговорност за анулирането или изменението на конкурса, поради непредвидени обстоятелства, както и за кражба, загуба, забавяне или щети по време на транспортирането на снимките. Освен това, датите, посочени в членове 3 и 7, могат да бъдат променени по организационни съображения или поради непредвидени обстоятелства. В такива случаи участниците ще бъдат информирани възможно най-скоро (от това произтича необходимостта от своевременна регистрация).

Член 10: Приемане на правилата

Участието в конкурса предполага пълно приемане на настоящите правила.

Член 11: Защита на данните

Тук е посочена важна информация относно защитата на личните данни.

Повече информация за конкурса:ТУК

Източник на информация: Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ на Европейската комисия.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct