Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Родените през 1989 могат да участват в европейския проект

Родените през 1989 могат да участват в европейския проект

Създадена на: 08 01 2010

Родените през 1989 г. могат да участват в европейския проект "Поколение 89". Целта на инициативата, провеждаща се под покровитеството на Вацлав Хавел, е да се представи падането на комунистическите режими от гледната точка на младите хора, който тази година ще навършат 21.

В проекта, чийто официален партньор за България е "Кафе Бабел София", са поканени за участие граждани на Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Полша, Румъния, Унгария и Чехия.

Ако желаете да станете част от "Поколение 89", е необходимо да напишете кратко есе на тема "Какво мога да направя за Европа и какво Европа може да направи за мен? Как се виждам като гражданин на ЕС след 5-10 години?". Също така трябва да изразите мнението си по някоя от следните теми: образование, работа, околна среда, социални въпроси, миграция, равни възможности, култура или икономика.

Участниците в проекта ще имат възможност да присъстват на среща в Букурещ, Варшава или Прага, както и да представят декларацията "Поколение 89" на представители на ЕС в Брюксел.

Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на "Поколение 89", както и като се свържете с Александър Неделчев (a.nedeltchev@cafebabel.com) от "Кафе Бабел София".

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct