Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Награда от 100 000 лева ще получи най-добрият млад предприемач

Награда от 100 000 лева ще получи най-добрият млад предприемач

Създадена на: 15 12 2009

Награда от 100 хил. лв. ще получи най-добрият млад предприемач в България.

Призът Empower се връчва за изключителни успехи в бизнеса и се осъществява от фондация Empower United с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Конкурсът за наградата започва през януари. Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.

Първата награда в конкурса е в размер на 100 хил. лв. В допълнение към тях победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.

"Нашата основна цел е да насърчим предприемаческото и бизнес мислене, както и да стимулираме развитието на икономиката. Със своя фокус върху иновациите наградата Empower поощрява стартирането на компании, които ще променят българското общество, а защо не и да имат глобален ефект. Всяко голямо постижение в света е започнало като една идея. Нашето послание към хората е да се целят високо, но да започнат с малко. Това е една от тайните на големия успех", заяви Томас Хигинс, председател на фондация Empower United.

"Като институция, която е отговорна за развитието на бизнес средата и подкрепя реализацията на младите хора в бизнеса, воденото от мен министерство е сериозно заинтересувано от идеите за развитие на устойчива програма, която да се превърне в глобален модел за финансиране на иновативни идеи", пише в официално писмо в подкрепа на наградата Empower министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Процедурата по кандидатстване за наградата Empower ще бъде обявена в края на януари 2010 г.

Желаещите да се включат в състезанието ще могат да изтеглят формуляра за кандидатстване от интернет страницата на Empower United (www.empower.bg).

Крайният срок за предаване на кандидатурите е юни 2010 г.

Бизнес плановете ще преминат през три кръга на оценка от жури от успели предприемачи и професионалисти. Ще има награди и за класиралите се на второ и трето място, както и зелена награда. От януари до май 2010 всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост-лектори изявени бизнес лидери и експерти

За допълнителна информация и въпроси, може да се обърнете се към Десислава Митева, Изпълнителен Директор на фондация "Empower United" на: desislava.miteva@empower.bg

Повече информация за конкурса може да намерите тук.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct