Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

До 30 ноември е кандидатстването за студентски стипендии към МОМН

До 30 ноември е кандидатстването за студентски стипендии към МОМН

Създадена на: 24 11 2009

До полунощ на 30 ноември 2009 г. ще продължи кандидатстването за стипендии и награди към МОМН за зимния семестър на учебната 2009/2010 година, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката.

За стипендии могат да кандидатстват всички български студенти, редовна форма на обучение. Критерият за класиране е средният успех от предходните два семестъра. Стипендията е в размер на 90 лв. месечно и се получава по 5 месеца за зимен и за летен семестър, като за летен семестър се кандидатства отново през втория семестър.

За награди могат да кандидатстват студентите, обучаващи се в редовна форма по професионалните направления от областите на висше образование "Природни науки, математика и информатика" и "Технически науки" в българските висши училища. Размерът на семестриалните награди е 200 лв.

Студентите в последния семестър на обучение получават стипендия, включително до месеца, в който е насрочена първата сесия за държавен изпит или защита на дипломна работа съгласно учебния план. Студентките с деца до 6-годишна възраст, които не са се дипломирали на първата сесия, могат да получат стипендия, включително до месеца, в който е насрочена втората сесия за държавен изпит (защита на дипломна работа) съгласно учебния план.

Повече информация и формуляри за кандидатстване можете да намерите тук.

Финансирането е осигурено по проект "Студентски стипендии и награди" на МОМН, съфинансиран от Европейския социален фонд по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 година".

Източник на информация:в."Дневник"

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct