Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Стаж в службата за хармонизиране на вътрешния пазар

Стаж в службата за хармонизиране на вътрешния пазар

Създадена на: 10 11 2009

Службата за хармонизиране на вътрешния пазар (OHIM) организира два пъти годишно платени стажове за млади дипломанти, информира Eurodesk.org.

OHIM е официалната служба на ЕС за регистрация на търговски марки и дизайн. Търговската марка на общността (CTM) и регистрираният дизайн на общността (RCD) са основни средства, необходими за постигането на единен европейски пазар. Чрез тях е възможна зaщита на интелектуалното право във всички страни - членки на ЕС.

Работата на стажантите е главно в областта на индустриалната собственост и най–вече: запазени марки, съдебни спорове, жалби, дизайн и международно техническо сътрудничество. Стажовете се провеждат в централния офис на OHIM в Аликанте, Испания.

Кандидатите за стаж трябва да имат диплома за завършено висше образование или в случай че са в края на своето обучение - академична справка. Също така те трябва да имат предишен опит в една от областите на работа на OHIM. Този опит може да е професионален или да е придобит по време на предишен стаж или по време на обучението в университета. Необходимо е отлично владеене на един от официалните езици на ЕС и добри познания по един от езиците на OHIM (испански, английски, немски, френски или италиански).

На стажантите се отпуска стипендия в размер на 800 евро месечно.

Крайните срокове за подаване на документи са 28 февруари 2010 г. за есенния стаж същата година и 31 август за пролетния стаж през 2011 г.

Допълнителна информация и необходимите формуляри за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Службата за хармонизиране на вътрешния пазар.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct