Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Студентското сдружение "Его Политико" обяви конкурс за есе на тема корупция

Студентското сдружение

Създадена на: 28 09 2009

Конкурс за есе на тема "Корупцията е другото име на есенния сезон на един народ" по Ницще и "Корупцията е смазочното масло на демокрацията" по Сенека обяви студентско сдружение "Его Политико", съобщиха от неправителствената организация.

Проявата се организира съвместно с Кристиан Вигенин, член на Европейския парламент от БСП, Студентския съвет на Университета за национално и световно стопанство и Българското училище за политика.

Предвидени са три награди. Победителят ще посети безплатно Европейския парламент в Брюксел. За второ място има 450 лв., а за третото - 250 лв.

В конкурса могат да участват студенти в български университети без значение в кой курс на обучение са. Те обаче трябва да учат една от следните специалности - "Политология", "Политически науки", "Международни отношения", "Европеистика", "Международни икономически отношения" и други хуманитарни специалности, е посочено в съобщението. Освен това се изисква участниците да представят автобиография, както и уверение за студентския статут с печат на съответното висше учебно заведение.

От желаещите за участие се изисква да съпоставят двата цитата и аргументирано да изразят мнение по тях. Представилите най-добри есета ще бъдат поканени на събеседване с Комисията по оценяване, която се състои от експерти по тематиката. Пътните разходи на поканените за интервю ще бъдат възстановени.

Крайният срок за предаването на есето е 13 ноември. То може да бъде изпратено на email: office@egopolitico.org или по пощата на адрес - 1700 София Студентски град "Хр. Ботев", УНСС – кабинет 3087. Есето не трябва да бъде по-дълго от 5 стандартни печатни страници.

Повече информация можете да намерите в интернет на адреса на студентското сдружение "Его Политико".

Източник на информация: в. "Дневник"

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct