Последни новини

1. Обръщение от президента Урсула фон дер Лайен за състоянието на Съюза
2. Европейска година на уменията
3. Пет търсени професионални работни места за 2023 г
4. Европейска карта за инвалидност
5. ЕС изпраща още техника и огнеборци в Гърция заради горските пожари
6. Влиза в сила нов регламент за събиране, повторно използване и рециклиране на батериите
7. ЕК одобри мярка в размер на 16 млн. евро за разширяване на газохранилището в Чирен

Всички новини

Отбелязване на Европейската година на уменията в Смолян

Отбелязване на Европейската година на уменията в Смолян

Създадена на: 17 05 2023

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян се включи с информационен щанд на събитие, организирано от Областен информационе център - Смолян.

Поводът за събитието бе отбелязване и запознаване на широката общественост с обявената от Европейската комисия 2023 година за ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА УМЕНИЯТА.

Представители на Община Смолян, Физико-технологичния факултет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Дирекция „Бюро по труда“- Смолян, Регионалното сдружение на Научно-техническите съюзи-Смолян, професионални гимназии от областта и неправителствени организации се включиха в мащабната информационна кампания.

Събитието бе открито от зам.-кметът на Община Смолян – г-н Марин Захариев, който наблегна върху ролята на ЕК за даване тласък на професионалното развитие на европейците и стимулиране ученето през целия цивот. Г-жа Цветанка Генчева – управител на ОИЦ-Смолян допълни, че целта на събитието е да бъдат представени пред всички заинтересовани страни различните възможности за образование, квалификация и работа в област Смолян.

Екипът на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян раздаде на гражданите информационни материали от европейските институции и даде актуална информация по вълнуващи смолянчани теми.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct