Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Уебинар „Селскостопанската политика на ЕС след 2023г.“

Създадена на: 20 01 2022

събитието ще вземат участие Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) на Европейския парламент, Снежана Благоева, пълномощен министър, Специален комитет по селско стопанство, Постоянно представителство на Република България в Брюксел и Момчил Неков, заместник-министър на земеделието. Модератор на дискусията ще бъде Николай Вълканов, управител на Фондация „Интелиагро“.

Събитието ще е под формата на панелна дискусия, като целта е да бъдат представени промените, заложени в приетия пакет за законодателни реформи на общата селскостопанска политика (ОСП). Ще бъдат разяснени екологичните и социалните цели на новата политика, как тя ще подкрепя малките и средните стопанства и младите земеделски стопани, как ще функционира постоянният резерв за кризи и как ще се гарантира прозрачност на отпусканите помощи и спазване на трудовото законодателство в европейското селско стопанство. Ще бъдат обсъдени също така следващите стъпки по националния стратегически план, таваните на директните плащания, подхода към чувствителните сектори и др.

Уебинарът ще се проведе на 21 януари 2022 г., петък, от 11.00 ч. в онлайн платформата Zoom и ще бъде излъчено на живо на Facebook страницата на Бюрото на ЕП в България.

Програмата на събитието е достъпна тук.

За участие в дискусията в Zoom се изисква регистрация на http://epfacebook.eu/q4Yk, като крайният срок е 20 януари 2022 г. Въпроси към участниците могат да бъдат изпращани чрез платформата slido с код #CAP23, както и през чата на Zoom и чрез коментари към излъчването във Facebook.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct