Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Акция на открито „Зелена цифрова Европа и нейните граждани” в гр. Неделино

Акция на открито „Зелена цифрова Европа и нейните граждани” в гр. Неделино

Създадена на: 06 09 2021

На 03 септември „ЕВРОПА ДИРЕКТНО” Смолян проведе в гр. Неделино традиционната си акция на открито за широката общественост под надслов „Зелена цифрова Европа и нейните граждани”.

Събитето съвпадна с първия ден на емблематичния за гр. Неделино Фестивал на двугласното пеене. Информационният щанд на „ЕВРОПА ДИРЕКТНО бе разположен пред сградата на Общинска администрация Неделино, където бе основната сцена с изпълнители. Това способства за по-голямата посещаемост и видимост на щанда.

Основният информационен фокус на акцията бяха действията на европейските институции, насочени към постигане на конкретни резултати в областите Биоразнообразие, Устойчиво земеделие и устойчива промишленост, Чиста енергия, Цифрови технологии. Екипът на ЕД разясни същността на Конференцията за бъдещето на Европа, както и начините за включване на всички европейци в дебата за общото ни европейско бъдеще. Гражданите и гостите на Неделино получиха информация за комуникационните приоритети на Европейската комисия и центъра, споделиха своите виждания за реализирането на европейски програми на местно ниво, споделиха мнение за нуждата от мерки, осигуряващи по-осезаема помощ за справяне с Covid-19 кризата.

Такъв тип събития за широката общественост способстват за по-доброто информационно насищане с европейска информация в малките населени места и показват нагласите на родопчани за участие в европейския живот.

Снимки тук

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct