Последни новини

1. Европейската комисия трябва да гарантира пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ.
2. Добре дошли в Зелената седмица на ЕС #EUGREENWEEK 2020.
3. Български проект е отличен с европейска награда „Натура 2000“ за 2020г.
4. Завърши изпълнението на Дейност 2 от проект по ОП "Добро управление", изпълняван от Сдружение "Нови хоризонти"
5. Mерки на политиката на сближаване на ЕС в отговор на кризата с коронавируса
6. Комуникираме ЕС в родопското читалище
7. Ново начало в областта на миграцията

Всички новини

Лятна школа "Ваканция в музея" 2020

Лятна школа

Създадена на: 17 07 2020

От 2014 г. до момента в рамките на две седмици през месец юли в сътрудничество с Регионален исторически музей „Стою Шишков”, „Европа директно“ Смолян осъществява инициативата Лятна школа „Ваканция в музея”.

Започната като мини проект по покана на „Европа Директно“ Смолян и осъществена в партньорство с музейните работници, целта на инициативата е утвърждаване значението на българските културни ценности – част от европейската съкровищница. Школата цели осмисляне на свободното време на деца от 7 до 12 годишна възраст, чрез усвояване на нови знания и умения под формата на забавления в различни образователни модули. Като част от получените нови знания, децата научават много за европейските ценности, символите и историята на ЕС.

Тази година школата ще бъде под наслов „НАУЧИ БЪЛГАРСКОТО…“ и ще се проведе от 20 до 31 юли в сградата на регионалния музей.

Всеки ден от седмицата ще бъде посветен на различна тема - поминъци и занаяти, български народни танци, инструменти и носии, традиционни родопски ястия, символи на ЕС.

Професионален хореограф ще провежда ежедневни занимания, свързани с българския фолклор. Децата ще изработват кукерски маски и сувенири от природни материали, ще конструират макети на бъдещия Смолян, ще направят фейс-арт със знамената на държавите от Европейския съюз.

Като част от мерките, свързани с извънредната епидемична ситуация, групите ще са с до 15 участника, децата над 10-годишна възраст ще да бъдат с маски, ще се съблюдава за поддържане на дистанция, поддържане на хигиена и дезинфекция, фолклорните занимания ще се провеждат на открито.

Като партньори в инициативата са привлечени: Община Смолян и Клуб „приятели на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян“.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct