Последни новини

1. ЕС предоставя над 280 млн. евро за проекти, насочени към околната среда, природата и действията в областта на климата
2. Политическо споразумение за REACT-EU
3. Нова програма за потребителите
4. Бюджетното споразумение от 1.8 трилиона евро за изграждането на по-зелена, по-цифрова и по-устойчива Европа
5. Компромис относно дългосрочния бюджет на ЕС
6. Уебинар за социално предприемачество: „Иновации за социално приобщаване“
7. Европейска седмица на професионалните умения 2020г.

Всички новини

Лятна школа "Ваканция в музея" 2020

Лятна школа

Създадена на: 17 07 2020

От 2014 г. до момента в рамките на две седмици през месец юли в сътрудничество с Регионален исторически музей „Стою Шишков”, „Европа директно“ Смолян осъществява инициативата Лятна школа „Ваканция в музея”.

Започната като мини проект по покана на „Европа Директно“ Смолян и осъществена в партньорство с музейните работници, целта на инициативата е утвърждаване значението на българските културни ценности – част от европейската съкровищница. Школата цели осмисляне на свободното време на деца от 7 до 12 годишна възраст, чрез усвояване на нови знания и умения под формата на забавления в различни образователни модули. Като част от получените нови знания, децата научават много за европейските ценности, символите и историята на ЕС.

Тази година школата ще бъде под наслов „НАУЧИ БЪЛГАРСКОТО…“ и ще се проведе от 20 до 31 юли в сградата на регионалния музей.

Всеки ден от седмицата ще бъде посветен на различна тема - поминъци и занаяти, български народни танци, инструменти и носии, традиционни родопски ястия, символи на ЕС.

Професионален хореограф ще провежда ежедневни занимания, свързани с българския фолклор. Децата ще изработват кукерски маски и сувенири от природни материали, ще конструират макети на бъдещия Смолян, ще направят фейс-арт със знамената на държавите от Европейския съюз.

Като част от мерките, свързани с извънредната епидемична ситуация, групите ще са с до 15 участника, децата над 10-годишна възраст ще да бъдат с маски, ще се съблюдава за поддържане на дистанция, поддържане на хигиена и дезинфекция, фолклорните занимания ще се провеждат на открито.

Като партньори в инициативата са привлечени: Община Смолян и Клуб „приятели на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян“.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct