Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Нов облик на портала „Споделете мнението си“

Създадена на: 06 07 2020

Европейската комисия пусна преработена версия на портала Споделете мнението си.

Тази онлайн платформа приканва всички граждани (включително предприятия и неправителствени организации) да споделят вижданията си относно инициативите на Комисията на ключови етапи от законодателния процес. Новата версия следва да подобри допълнително консултациите и комуникацията на Комисията с обществеността, както и да увеличи прозрачността. Целта е да се подобри качеството на изготвянето на политиките на ЕС посредством приноса на всички съответни заинтересовани страни чрез портала.

Като част от своята програма за по-добро регулиране Комисията провежда консултации с голям кръг от организации и широката общественост посредством инструменти за популяризиране като „Споделете мнението си“. С активното онлайн събиране и анализиране на обратна информация Комисията гарантира, че инициативите на ЕС отговарят на текущите предизвикателства, като например зеления и цифровия преход.

Илюстрация на това са следните три обществени консултации на новия портал „Споделете мнението си“: консултацията относно Законодателния акт за цифровите услуги: задълбочаване на вътрешния пазар и изясняване на отговорностите за цифровите услуги; консултацията относно устойчивата и интелигентна мобилност и консултацията относно нова програма за потребителите.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct