Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Граждански диалог с комисар Мария Габриел

Създадена на: 06 05 2020

На 9 май (събота) от 11:00 ч. ще се проведе онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза“

Каним Ви да вземете участие в разговора с комисар Мария Габриел, който ще се излъчва на живо по БНТ 2, програма Христо Ботев на БНР, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Комисар Мария Габриел ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други предизвикателства ще са сред обсъжданите теми в продължение на един час в Деня на Европа, когато се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман.

Можете да зададете Вашите въпроси към комисар Габриел директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay.

Източник: Европейска комисия

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct