Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Пътят на един програмист от Смолян до Силициевата долина и обратно

Пътят на един програмист от Смолян до Силициевата долина и обратно

Създадена на: 07 10 2019

Сдружение „Нови хоризонти” Смолян се включи в инициативата Meet-and-Code, която цели да популяризира програмирането сред младите хора.

В рамките на първото събитие от инициативата Back-to-school as a Programmer, младежи от Смолян се срещнахa с успешно реализирал се в професията техен съгражданин и му зададоха въпроси за живота, професията и предизвикателствата пред един програмист.

За вдъхновител на младежите и лектор бе поканен Васил Люнчев - завършил ГПЧЕ „Иван Вазов“ Смолян през 2008 година, по-късно Факултета по математика и информатика на Софийския университет, работил като програмист в компании като SoundCloud и Leanplum, преподаващ „Програмиране 101“ в Софийския университет.

Срещата се проведе на 05 октомври от 16 часа в х-л „Кипарис алфа” под надслов „Какво прави един програмист? Пътят на един програмист от Смолян до Силициевата долина и обратно”.

Участници в тази среща бяха младежи на възраст 10 до 24 години, учащи в ПГТТ”Христо Ботев” Смолян, ППМГ”Васил Левски” Смолян, ЕГ „Иван Вазов”Смолян, ОУ „Иван Вазов”Смолян, студенти, работещи и представители на сдужение”НИЕ”.

Събитието се осъществи благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“

Снимки:тук

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct