Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Младежка Награда за Развитие 2008/2009

Младежка Награда за Развитие 2008/2009

Създадена на: 05 05 2009

На възраст между 16 и 18 години ли сте? Гражданин на Европа? Нищо не би трябвало да Ви спре от участие в конкурса за Младежка Награда за Развитие 2008/09.

Шансовете да се озовете между победителите са доста добри, тъй като се раздават 27 първи награди, по една за всяка страна-членка на ЕС. Всичките 27 победители ще заминат на 5-дневно пътуване в Африка, където ще станат свидетели на дейността в сферата на развитие в региона, посещавайки проекти на сътрудничество. Учителите на печелившите ученици също са поканени да участват в пътуването.

Но и тези класирали се на второ място също ще спечелят. Те и техните учители ще бъдат поканени на церемонията по връчването на наградите на победителите.

По този начин учениците ще имат възможност да обменят информация и опит, както помежду си, така и с хора, които не са участвали в конкурса. Надяваме се, че ще пожелаете да споделите своите знания по темите на конкурса с колеги и приятели. Така ще се повиши неимоверно осведомеността по въпросите на развитие сред младите европейци и ще се започне плодотворен дебат относно бъдещето на сътрудничеството с сферата на развитие. По този начин младите хора ще разберат по-добре реалната ситуация в Африка и какво може да се направи за разрешаването на проблемите. Същевременно младите хора ще имат възможността да се уверят, че политиката за развитие не се отнася само за по-бедните страни, но засяга и всеки един от нас.

Условията за участие в конкурса тук.

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct