Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Българи честваха в Европейската комисия предстоящия 3 март

Българи честваха в Европейската комисия предстоящия 3 март

Създадена на: 22 02 2019

Тържествено честване в централната сграда на Европейската комисия в Брюксел, организирано от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел, събра българската общност, ученици, учители, чуждестранни гости за отбелязване на предстоящия Национален празник на България. Официални гости бяха вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиера Марияна Николова, посланици.

„При всички изпитания на времето, страната ни всеки път се е възраждала за нов живот. Така, както и преди 141 години. Всяка годишнина е повод за равносметка. В миналото търсим своите корени, в настоящето отстояваме своята идентичност и гледаме напред в бъдещето с вярата да отговорим на предизвикателствата пред нашия народ и общността на европейските народи, чиято съдба сме избрали да споделяме. Творбите на 12-те победители в конкурса за компютърна рисунка „България в Европа – минало, настояще и бъдеще“, който организирах за българските ученици, също изпращат послание, че България има млади хора с талант и цифрови умения, ценящи своята история, култура и идентичност“, заяви при откриването на събитието комисар Мария Габриел.

Деца от Българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско училище IV изнесоха богата програма с рецитал на български стихове, фолклорни песни и танци, с което скъсиха още повече разстоянието между родното място и Брюксел.

Източник: Отдел "Преса и медии" Представителство на ЕК в България

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct