Последни новини

1. DiscoverEU: 35 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване с влак
2. Подкрепа на интеграцията на украинските МСП в единния пазар
3. Ролята на иновациите и новите технологии в спортния сектор
4. Oбучение за млади журналисти по европейски теми
5. ЕС определя цели за устойчивост при бедствия
6. ЕС мобилизира допълнителна спешна помощ за Сирия и Турция
7. Партньорите от ЕС и Г-7 се споразумяват за ценови таван за руските нефтопродукти

Всички новини

„Европа Директно„ Смолян организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян”

Създадена на: 24 04 2018

В настоящия момент, един от фокусите на дискусия в европейските институциите и с гражданите са миграцията и човешките права. Повече от всякога темите за солидарността, човешката взаимопомощ, справяне с хуманитарни кризи и овладяване на ксенофобията са актуални и налагат осмисляне от европейските граждани. За да бъде изградена активна гражданска позиция и заявена открито е необходим дълъг процес на развиване на качествено образование за правата на човека сред обществеността и особено сред младите.

Учителите,социалните работници, неправителствените организации са авангардът на въвеждане на тези трудни за комуникиране теми в учебния процес и правилното им интерпретиране зависят от тяхната професионална подготовка и лична позиция.

В тази връзка Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян”, която ще се проведе на 26 април 2018г. от 14:30ч. в х-л „Кипарис Алфа”.

Програмата на събитието включва: представяне на информация за миграционната политика на Европейския съюз; споделяне на добри практики от учители, социални работници, НПО организации, младежи при изпълнение на проекти на тема „Миграция и човешки права” или при въвеждане на трудни за комуникиране теми; дискусия и предложения към европейските институции.

Всички желаещи могат да заявят участието си на тел:0301/81433 или на e-mail:europedirect.sm@gmail.com

Източник: „Европа Директно” Смолян

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct