Последни новини

1. Край на таксите за роуминг в ЕС
2. Ново мобилно приложение за програма „Еразъм+“
3. Бъдещето на политиката на сближаване на ЕС за периода след 2020 г.
4. Създаване на Европейска прокуратура
5. EC пycкa бeзплaтeн интepнeт нa пyблични мecтa във вcички cтpaни-члeнки
6. Възможни начини за задълбочаване на европейския икономически и паричен съюз
7. Ползи от присъединяването към Европейския корпус за солидарност

Всички новини

#BG10xEU Хакатон

#BG10xEU Хакатон

Създадена на: 19 04 2017

На 12 и 13 май 2017 г. в София Тех парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС. Българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават.

Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, а Асоциация за развитие на София, Софтуерният университет, Фондация Webit и UPNETIX са в основата на организационния екип.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА:

Образованието: Как да се подготвим за образованието на бъдещето? Какви ще са новите професии и необходимите нови умения? Как младите хора да имат достъп до възможностите за обучение и заетост, от които се нуждаят, за да успеят? Как да направим така, че образованието и търсенето на специалисти да бъдат в синхрон? Съществуват още много въпроси които участниците в хакатона си задават и може би вече търсят решение.

Екологична устойчивост: Как да решаваме екологичните предизвикателства? Готови ли сме да дишаме все по-замърсен въздух, особено в големите градове? Как да управляваме по-мъдро нашето отношение към природата? Това е само малка част от въпросите които си задаваме сега, а какви ще бъдат те след 10 години и възможно ли е сега да предложим решения.

Предизвикай! Кои са предизвикателствата, които ни очакват, но все още не ги осъзнаваме? Не е ли сега времето да ги формулираме? А да търсим решението, от което светът ще се нуждае след 10 години? Бъдещето е на смелите и информирани решения.

НАГРАДИ:

Първа награда: 10 000 лева

Втора награда: 5 000 лева

Трета награда: 3 000 лева

Специални награди: Екипите -участници в хакатона имат възможност да представят своите проекти пред Партньори на инициативата, които сами ще изберат проект и ще предложат начина по-който го подкрепят.

УЧАСТНИЦИ:

В хакатонът са поканени да участват всички, които имат технически умения, визия за бъдещето, креативни идеи и смелостта да ги защитават и отстояват.

Желаещите да участват се регистрират в отбори от минимум 2 и максимум 10 човека.

За повече инфромация вижте тук: #BG10xEU

Източник:Представителство на ЕК в България

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct