Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Започна обществена консултация относно единния цифров Портал

Започна обществена консултация относно единния цифров Портал

Създадена на: 02 08 2016

Гражданите и предприятията, които искат да се преместят в друга държава от ЕС, правят бизнес или искат да купят продукти от чужбина, често се сблъскват с липсата на онлайн информация , ограничен достъп до помощ и липсата на възможност да се използват електронни процедури през границите. В резултат на тази пречки, гражданите и бизнесът са възпрепятствани в мобилността си, което от своя страна задушава създаването на работни места и забавя икономическия растеж.

Европейската комисия започна обществена консултация относно единния цифров Портал - инструмент, който ще осигури лесен за употреба достъп до информация, електронни процедури и консултантски услуги в цяла Европа.

Консултацията се стреми да предизвика мнението на предприемачите, гражданите и публичните администрации, както и други заинтересовани страни, за това как да се развива най-добре такъв инструмент в съответствие с нуждите на своите потребители. В стратегията за единния пазар и стратегията на цифров единен пазар, Комисията обяви създаването на единен цифров Портал - инструмент, осигуряващ онлайн цялата информация, с която предприемачите и гражданите трябва да разполагат, за да се преместят или да правят бизнес в друга страна от ЕС.

Обществената консултация ще продължи до 21 ноември 2016 г..

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct