Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс в България

Първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс в България

Създадена на: 03 06 2015

Първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс ще посети България и Румъния на 4-и и 5-и юни 2015 г. Заедно с българския президент Росен Плевнелиев и румънския министър на правосъдието Роберт Казанчук той ще проведе диалог в Русе с граждани от двете страни. Над 750 души от България и Румъния се очаква да участват в дискусията в Канев център на Русенския университет.

На 4 юни г-н Тимерманс ще има и срещи с министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиера по европейските въпроси Меглена Кунева и министъра на правосъдието Христо Иванов. На 5 юни той ще бъде в Румъния, където ще се срещне с президента Клаус Йоханис, правосъдния министър Роберт Казанчук и депутати от румънския парламент.

Като първи заместник председател на Европейската комисия г-н Тимерманс отговаря за по-доброто законотворчество, междуинституционалните отношения, върховенството на закона и Хартата на основните права. Очаква се гражданският диалог в Русе да обхване широк спектър от теми, по които политиките на Европейския съюз директно се отразяват върху живота на хората – от използването на европейските средства и новосъздадения по плана "Юнкер" Европейски фонд за стратегически инвестиции, през ползите от единната европейска валута и единния банков надзор, до предизвикателствата пред двете страни, свързани с върховенството на закона, членството в шенгенското споразумение и интеграцията на ромското население.

За регистрация за участие в диалога и подробности около провеждането му в Русе: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/bulgaria/ruse/index_bg.htm

Диалогът ще се излъчи на живо по БНТ2 от 1630 часа на 4 юни 2014 г., четвъртък, както и по сателитния канал EbS, като може да бъде проследен и на живо в интернет на следния линк http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

След края на събитието от 18;50 до 19;10 часа г-н Тимерманс ще даде кратък брифинг за представителите на медиите в Канев център в Русенския университет.

Източник: Представителство на ЕК в България

Снимка:http://arenamedia.net/

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct