Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

„Младежка гаранция, обучение и кариери в Европа”.

„Младежка гаранция, обучение и кариери в Европа”.

Създадена на: 28 04 2015

На 22 април 2015 „Европа Директно” Смолян в партньорство с консултантска фирма EDLANTA организира безплатни консултации и презентации с младежи от Смолянска област „Младежка гаранция, обучение и кариери в Европа”.

Семинарът стартира с представяне от „Европа Директно” Смолян на дейностите и инициативите на центъра през текущата година, запознаване с политики на ЕС в сферата на младежта и мерките за справяне с младежката безработица, чрез прилагане на „Гаранция за младежта” в страната. Бяха посочени източници на информация за европейски програми, младежки обмени и тренинги, права при дългосрочно пребиваване в ЕС.

Младежите под ръководството на кариерен консултант от фирма EDLANTA набелязаха начините за синхронизиране на личните мотиви, желания и възможности за обучение в чужбина с възможностите и специалностите, които се предлагат от университетите в Европа.

За да бъде възможно най-информиран изборът на младите хора за обучение в чужбина, във втората част на събитието консултантите от фирма EDLANTA направиха презентации на начините и спецификите при кандидатстване във Великобритания, Германия, Австрия, Дания и Холандия.

Бяха проведени и индивидуални консултации с бъдещите кандидат- студенти, чрез които се постигна максимално насищане с информация.

Професионализмът и умението за работа с младежка аудитория показани от екипа на фирма EDLANTA бяха на високо ниво и донесоха удовлетворение на всички присъстващи.

Имайки предвид положителния ефект от организираното събитие, желанието на младежите бе да се провеждат всяка година семинари по кариерно ориентиране и обучение в Европа.

Семинарът продължи 4 часа и в него се включиха 35 младежи от 9 до 12 клас.

Галерия

Източник: „Европа Директно” Смолян

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct