Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Започва регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“

Започва регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“

Създадена на: 17 10 2014

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Кърджали, Смолян и Хасково. Състезанието ще се състои в гр. Кърджали от 10,00 ч. на 15 ноември 2014 г. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програмата „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) за първото полугодие на 2015 година. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години от училища от областите Кърджали, Смолян и Хасково. Училищата от тези три области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят участие до 12,00 часа на 4 ноември 2014 година.

Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.

Информационното бюро на Европейския парламент в България възстановява транспортните разходи до Кърджали и обратно на учениците от областите Кърджали, Смолян и Хасково

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес.

В състезанието могат да участват ученици на възраст 16—18 години от училища, които не са спечелили участие в програмата „Евроскола“ в Страсбург през 2012, 2013 и 2014 година.

Искаме да подчертаем, че доброто владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски — е измежду главните условия за участието на училищата в програмата „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.

Заявките за участие да бъдат изпратени до 12,00 часа на 4 ноември 2014 г. на адрес: epsofia@europarl.europa.eu. Имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател трябва да бъдат изпратени едновременно със заявката за участие .

Информационното бюро на Европейския парламент си запазва правото за промени в датата в случай на непредвидени обстоятелства, като всички участници ще бъдат известени своевременно. Окончателната програма ще бъде изпратена след приключване на регистрацията.

Повече информация:

http://www.europarl.bg/bg/youth_education.htmlИзточник:Информационно бюро на Европейския парламент в България

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct