Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Кулинарен маратон за деца на 16 май в София

Кулинарен маратон за деца на 16 май в София

Създадена на: 16 05 2014

На 16 май 2014 година (петък) от 11.00 часа в градината на Гранд Хотел София близо 750 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 12 години ще вземат участие в традиционния Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца, организиран за осми път по инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация). Кулинарният маратон, част от опит за Рекорд на Гинес по едновременно готвене на деца, ще се проведе на 16 Май 2014 година от 11:00 до 14:00 часа в София.

Празникът ще бъде открит от г-н Огнян Златев, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Заедно с децата и под напътствията на първокласни главни готвачи от Евро-Ток България той ще приготви здравословно и балансирано меню. Към креативното готвене ще се присъединят и много родители, както и привърженици на идеята за Кулинарна революция.

Тази година инициативата ще се присъедини към световната кампания на Джейми Оливър Food Revolution Day. Кулинарният канал 24Kitchen ще подкрепи инициативата като през деня излъчи маратон на предаването „Джейми Оливър – Кулинарна революция“ от 15:45 и 20:55 часа.

Целта на Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца е чрез интерактивна образователна среда, допълваща традиционното обучение, да превърне децата от пасивни наблюдатели и консуматори в активни партньори и творци на собственото си знание по здравословно и балансирано хранене. Докато се забавляват, те приготвят вкусно меню и без усилия научават, че здравословно е разнообразното, балансирано и редовно хранене. В края на празника децата ще участват в подходящи за възрастта си спортни дейности и йога занимания.

Снимки от предходните издания на инициативата може да видите тук:

http://euro-toques.bg/eurotoque/home.nsf/0/FA720CCCCEF18A42C22574480042348B?OpenDocument

(Снимката на настоящата статия е дело на Евро-Ток)

Източник: Представителство на Европейската комисия в България

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct