Последни новини

1. Отбелязване на Европейската година на уменията в Смолян
2. „КОД: СИНЬО”
3. Фестивал на чуждите езици 2023
4. Обучение за учители
5. Европейски избори 2024
6. Български проект сред финалистите за награди #LIFE!
7. 30 години от създаването на Кохезионния фонд

Всички новини

„Качеството на живот в ЕС” - среща с пенсионери от кв. Устово

„Качеството на живот в ЕС” - среща с пенсионери от кв. Устово

Създадена на: 20 02 2014

На 19.02.2014 г. Европейски информационен център “Европа Директно” Смолян проведе среща презентация „Качеството на живот в ЕС” в пенсионерски клуб в кв. Устово.

Мероприятието е част от информационната кампания, която центърът провежда за популяризиране предстящите избори за Европарламент през май.

В продължилата 2 часa среща, на 25 члена на пенсионерския клуб кв. Устово бе направена презентация за създаването, начина на функциониране, институциите на ЕС. Възрастните хора се запознаха с ролята на Европейския парламент и подробности около предстоящите през месец май избори.

Проведе се разговор за качеството на живот в ЕС (по-специално на възрастните) и паралел с действителността в България. Направената равносметка бе, че ценностната система е еднаква за всички граждани на съюза, а разликата се измерва със степента на икономическото развитие на страните.

Интересно за членовете на пенсионерския клуб бе да научат как живеят техните връстници в подобен клуб от гр. Ксанти (Гърция), чрез представяне на видео филм.

Екипът на „Европа Директно” Смолян „подслади” срещата с почерпка, подари на всички присъстващи рекламни материали на центъра и направи кът с европейска литература.

Емоционален край на мероприятието бе сложен с вокалното изпълнение на самодейци от клуба и красиви букети към екипа на „Европа Директно” Смолян.

Снимки тук

Източник: „Европа Директно” Смолян

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct