Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Граждански форум „Агора“ на Европейския парламент

Създадена на: 15 08 2013

Младежката безработица е темата на тазгодишното издание на гражданския форум "Агора".

От 2007 г. Европейският парламент организира консултации с гражданското общество под формата на граждански форуми „Агора“. „Агора“-та е отворено пространство за разискване, където гражданите от цяла Европа се събират и накрая представят обща позиция по дадена тема.

В хода на три дни участниците са поканени да споделят своя опит, да разискват с други млади хора от Европа и да представят препоръки на европейските политици за справяне с младежката безработица.

Как да участвате?

Участниците в Гражданския форум „Агора“ относно младежката безработица трябва да са на възраст между 18 и 30 години и да пребивават в една от 28-те държави членки на ЕС. Тъй като разискванията ще се провеждат на английски, френски, немски или испански език е важно участниците да са в състояние да дебатират на един от тези езици. Ще бъде осигурен пасивен превод на гръцки, италиански, португалски и полски език, което означава, че участниците ще могат да следят разискванията на тези езици. Но могат да участват в дебатите само на един от четирите горепосочени езика (английски, френски, немски и испански).

Заинтересованите трябва да подадат заявление за участие преди 31 август 2013 г. Те трябва да имат разрешение да пътуват, тъй като някои бюра по труда може да налагат ограничения за пътуване. Европейският парламент може да предостави на участниците удостоверение за присъствие.

Процедурата по подбор ще се проведе през първата седмица на септември 2013 г.

Все още ли се интересувате?

Попълнете заявка за участие онлайн. Подбор на случаен принцип ще бъде организиран от службите на Европейския парламент. Ще бъдете уведомени за резултатите през септември 2013 г.

Източник: Европейски парламент

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct