Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Европа Директно Смолян стана домакин на Тренинг за младежи по кариерно ориентиране

Европа Директно Смолян стана домакин на Тренинг за младежи по кариерно ориентиране

Създадена на: 29 04 2013

На 26.04.2013 Европа Директно Смолян в партньорство с Народно читалище „Бъдеще сега” с. Гудевица организира провеждането на Тренинг за младежи по кариерно ориентиране.

Присъстващите 35 участника бяха представители на средните училища в града на възраст 17-19 години.

Надежда Митева – директор ЕД Смолян представи рамката на тренинга, неговите основни цели, както и сферите, в които младежите могат да намерят информация и помощ от Europe direct Смолян.

Поканеният лектор психолог Йоланта Пойдовска се запозна с аудиторията чрез информация дадена от всеки участник при попълване на „Личен герб”, включващ самооценка на силни страни от характера, краткосрочни цели в живота и подкрепяща среда. Проведената динамична игра, основаваща се на избор на противоположни мнения, провокира интереса на младите участници и предизвика разпалена дискусия.

Оценката на интересите и психологическата пригодност помогнаха на учениците в определяне границите на професионалната им насоченост.

Втората част от тренинга мина под „домакинството” на лекторите от Народно читалище „Бъдеще сега” Теодор Василев и Донка Калчева.

Теодор (Тео) представи начините за натрупване на опит в НПО сектора с представяне на Европейската доброволческа служба и възможностите за доброволчество в Европа и Българя, като подплати презентацията си и със споделения собствен опит.

Донка (Дони) разкри предимствата на природосъобразното предприемачество и сподели опита на участниците от „Бъдеще сега” при осъществяването на проекта им в село Гудевица.

Положителният резултат от събитието се изрази в желанието на младежите за провеждане на Втора част Тренинг по кариерно ориентиране.

Източник: Европа Директно Смолян

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct