Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Европейският парламент търси служители в областта на наблюдението и превенцията

Европейският парламент търси служители в областта на наблюдението и превенцията

Създадена на: 29 09 2012

В Официалния вестник на ЕС от 26 септември е публикувано обявление, че Европейският парламент отправя покана за изразяване на интерес с оглед създаване на база данни с кандидати, подходящи за наемане като договорно наети служители (функционална група I) в областта на наблюдението и превенцията. Тази покана ЕП отправя в сътрудничество с Европейската служба за подбор на персонал (EPSO).

Базата с данни ще бъде използвана от Европейския парламент. Работните места са в Брюксел, Страсбург и Люксембург в зависимост от нуждите на службите на институцията.

Процедурите за подбор на договорно наети служители по принцип привличат голям брой висококвалифицирани кандидати, които успешно ги преминават. Следователно кандидатите трябва да знаят, че базата с данни може да надвишава нуждите на институцията.

Броят налични работни места до 2014 г. е 425.

На договорно наетия служител ще бъде възложено да подпомага администратор в рамките на екип, съставен от служители в областта на наблюдението и превенцията. Отговорностите на служителите включват прилагането на мерките за сигурност на Европейския парламент, посрещане и даване сведения на членовете на ЕП, служителите и поканените от тях лица, като се прилагат правилата относно документите и разрешенията за достъп до помещенията на Европейския парламент.

Под ръководството на отговорното длъжностно лице и въз основа на общите указания и на решенията на Бюрото на Европейския парламент договорно наетият служител ще поеме функциите в областта на наблюдението, превенцията и защитата на физическите лица и имуществото в сградите на Европейския парламент.

Ще му бъдат възложени по-специално следните задачи:

- да контролира достъпа на лица и предмети чрез сканиращи устройства и рамкови метал-детектори;

- да управлява бързо и ефективно конкретни ситуации, при целесъобразност чрез визуалното разпознаване на членовете на ЕП, на служителите, на доставчиците на услуги и на посетителите;

- да осигурява обход в сградите на институцията;

- да осигурява контрол на сигурността на писмата, колетите и пратките;

- да предприема всички необходими инициативи за гарантиране на непрекъснато и професионално обслужване в институцията;

- да реагира в случай на активиране на пожароизвестителни системи в съответствие с процедурите, установени от компетентните служби; да прилага основните инструкции в областта на предотвратяването и борбата с пожарите;

- да оказва първа помощ на всяко лице;

- да изпълнява различни административни задачи (изготвяне на доклади, класиране, обработка на текстове, статистически данни, кодиране, архивиране и актуализиране на досиета).

Критерии за допустимост

Към крайната дата за електронно записване кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

- да бъдат граждани на една от държавите-членки на Европейския съюз;

- да се ползват от своите граждански права;

- да са изпълнили задълженията си, наложени им от законите по отношение на военната служба;

- да притежават необходимите нравствени качества за изпълняване на служебните задължения.

Кандидатите трябва да се запишат по електронен път на интернет сайта на EPSO и да следват инструкциите там, по-специално в указанията за онлайн записване.

Формулярът за записване трябва да бъде попълнен на английски, немски или френски език.

Кандидатите са длъжни да предприемат всички мерки, за да бъде електронното записване приключено в срок. Препоръчително е да не се изчаква краят на периода за записване, тъй като извънредно претоварване на линиите или повреда на интернет връзката може да доведе до необходимост от повторно електронно записване, което е невъзможно след изтичането на срока.

След като записването бъде валидирано, то не може да бъде променено, тъй като данните незабавно се обработват от Европейския парламент в сътрудничество с EPSO с оглед организирането на подбора.

Крайна дата за подаване на кандидатурите (включително валидирането) е 30 октомври 2012 г., 12:00 ч. (брюкселско време).Пълния текст на поканата можете да видите и изтеглите от тук:

Източник на информация:Портал Европа

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct