Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Възможности за коопериране в Европейския съюз

Възможности за коопериране в Европейския съюз

Създадена на: 01 07 2012

В годината на кооперативите ученици от местното училище проучиха три семейни фирми на територията на Търън и внуци на собствениците на фирмите, създадоха презентации за отраслите, в които работят семействата им, за развитието на бизнеса и разширяването му с нови дейности, за проблемите на вътрешния пазар и износа на продукция в рамките на ЕС.

На организираната кръгла маса „Възможности за коопериране в Европейския съюз” бяха представени презентациите и се генерира дискусия по проблемите на частния бизнес в България.

Втората дейност на форума беше представяне на диплянка „Благополучие в кооператив”, създадена от клуб „Съхрани българското” в ОУ” Стою Шишков”. Целта на диплянката е да подтикне бизнесмените към разширяване на дейностите на фирмите им в качествено нова посока – бизнес кооперативите.

Кръглата маса постигна един незаменим ефект – децата опознаха в детайли работата на бащите и дядовците си. Осъзнаха колко труд е нужен, за да получат джобните си пари и да са добре обезпечени. Осмислиха понятията постоянство, упоритост, дисциплина. Разбраха, че за да успее една фирма, е необходимо правилно планиране, прогнозиране и дори прозорливост, както и знания в областта на историята, икономиката, физиката, биологията. Свързаха овладяването на тези умения с училището и оттук се укрепи авторитетът на учебното заведение. Всичко това стана възможно благодарение на помощта, оказана ни от екипа на сдружение „Нови хоризонти” и центъра „Европа Директно”. С тяхно съдействие дадохме перспектива и на възрастните – управители на фирми и земеделски стопани.

Още снимки може да разгледате тук.

Източник на информация: Европа Директно Смолян

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct