Последни новини

1. НОВИТЕ НАШЕНЦИ - Соня Йосифов
2. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Смолян обявява конкурс за кратък разказ
3. България и Румъния се присъединяват към Шенген
4. Информационно-обучително събитие за читалищата в област Смолян
5. ЕК одобри 86,9 мил. евро в подкрепа на земеделските стопани
6. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
7. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди

Всички новини

Европейският икономически и социален комитет предлага стажове

Европейският икономически и социален комитет предлага стажове

Създадена на: 22 03 2012

Европейският икономически и социален комитет всяка година предлага два вида стажове - дългосрочни с продължителност пет месеца и краткосрочни за период от три месеца. Комитетът е консултативен орган в рамките на Европейския съюз и дава възможност на европейските икономически и социални партньори да изкажат мнението си за политиките на ЕС.

Целта на програмата е да помогне на стажантите да приложат на практика знанията, придобити в процеса на образование или работа, както и да ги запознае с дейностите на различните отдели в комитета.

Основните области, в които стажантите ще работят, са селско стопанство, развитие на селските райони, околна среда, политика на сближаване, социални въпроси и гражданство, общ пазар, транспорт, производство и потребление, инфраструктура, енергетика и други.

Дългосрочни стажове

Кандидатите трябва да имат завършено висше образование и познания в някоя от областите на дейност на комитета.

Те трябва да са на възраст до 30 години и да имат задълбочени познания по по един от официалните езици на ЕС, както и добро владеене на втори. Кандидатите от държави, които не са членки на ЕС, трябва да владеят само един от официалните езици на ЕС.

Този вид стажове се провеждат два пъти в годината - от 16 февруари до 15 юли (пролетни) и от 16 септември до 15 февруари (есенни).

Стажантите, които не работят, ще получават стипендия в размер от 800 евро на месец. Работещите стажанти няма да получават стипендия, освен ако заплатата им е по-малка от размера на финансовата помощ. В този случай те ще получават сумата, която ще изравни доходите им с безвъзмездната помощ.

Краткосрочни стажове

Кандидатите трябва да са студенти. Няма възрастови ограничения. Изискват се задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС, както и добро владеене на втори такъв. Кандидатите от държави, които не са членки на ЕС, трябва да владеят само един от официалните езици на ЕС.

Кандидатстване

Желаещите трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който е достъпен на страницата на Европейския икономически и социален комитет.

Краен срок:

- за пролетните стажове - 1 април

- за есенните стажове - 1 октомври

Допълнителна информация

Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на страницата на Европейския икономически и социален комитет.

Източник на информация:в. "Дневник"

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct