Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

2 март 2012 г. -Европейски ден на равното заплащане

2 март 2012 г. -Европейски ден на равното заплащане

Създадена на: 05 01 2012

Кампанията срещу разликата в заплащането на жените и мъжете завършва в началото на март 2012 г. с втория Европейски ден на равното заплащане (ЕДРЗ) на 2 март 2012 г. Денят, който се отбелязва в целия ЕС, има за цел да повиши осведомеността за разликата в заплащането на жените и мъжете, която съществува в различните държави, членки на ЕС, и да насърчи действията за нейното премахване.

С редица от прояви на този ден вниманието ще бъде насочено към неравенствата в заплащането на мъжете и жените. Ще бъде представен нов уеб клип, който показва разликата в заплащането на жените и мъжете. Във вестници в държавите членки ще бъде публикувана рекламна кампания с послание да се подкрепи премахването на разликата в заплащането на жените и мъжете. На европейско равнище събитието ще бъде отразено в медиите и всички дейности ще помогнат за привличане на общественото внимание към разликата в заплащането на жените и мъжете.

В светлината на тези дейности и разгласата, която се очаква в резултат от провеждането им, ЕДРЗ през 2012 г. може да Ви осигури идеалния момент да организирате събитие на тема равното заплащане във Вашата държава, за да засилите още повече информираността за неравенството в доходите.

На Ваше разположение са следните нови материали и инструменти:

- Нов уеб клип, който подчертава абсурдността на неравенството в заплащането на жените и мъжете. Клипът ще се предлага на всичките 22 езика на ЕС и ще бъде представен пред обществеността през март 2012 г.

- Нова брошура „Премахване на разликата в заплащането на жените и мъжете в Европейския съюз“, която изследва разликата в заплащането на мъжете и жените, причините за нея и ползите от нейното премахване. Брошурата скоро ще бъде на разположение на 22-та езика на ЕС.

- Уеб сайтът на кампанията е актуализиран, за да отрази последните развития по въпросите на равното заплащане. В началото на 2012 г. ще бъде публикувана онлайн нова информация за заинтересованите страни, както и други нови материали. За да научите повече, посетете http://ec.europa.eu/equalpay.

- Кампанията в момента участва и в поредица от национални прояви в 17 държави, членки на ЕС. Присъствието на тези прояви помага на кампанията да разпространява информация за неравенствата в заплащането. Тези прояви ще продължат до март 2012 г.

За повече информация посетете:

http://ec.europa.eu/justice/newsroom/gender-equality/events/111125_en.htm

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct