Последни новини

1. Йорданка Чобанова е новия ръководител на Представителството на ЕК в България
2. НОВИТЕ НАШЕНЦИ – д-р Надер Ябруди
3. ЕК одобри българска схема за държавна помощ за земеделски стопани
4. Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“
5. Симулация на избори за Европейски парламент
6. Зимна икономическа прогноза от 2024 г.: забавено възстановяване на растежа и по-бързо намаляване на инфлацията
7. EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат

Всички новини

Представяне на информационната стратегия на ЕП за Европейските избори през юни 2009 г.

Създадена на: 16 03 2009

Целта на събитието е пред медиите в Европа едновременно да бъдат показани елементите на информационната стратегия на ЕП за изборите и да бъде разяснено нейното основно послание.

Програмата в Брюксел включва кратки изказвания на зам.председателите на ЕП Алехо Видал-Куадрас и Метхилд Роте и презентация от генералния директор на ГД "Комуникация" на ЕП Франческа Рати. Ще бъде също представена английската версия на рекламен клип и показани триизмерни инсталации на теми "енергия" и "граници", както и "Choice box" - избирателна кабина, в която ще може да се записват послания до всички европейци.

Представянето ще бъде излъчвано пряко по канала ЕbS и по интернет телевизията EuroparlTV (http://www.europarltv.europa.eu/) и ще се прожектира на голям екран в Информационния Център на ЕС на ул. "Московска"9.

Информационното бюро на ЕП за България кани всички желаещи да наблюдават представянето, на "Московска" 9 от 11.15 ч. След приключването на програмата в Брюксел ще бъдем на разположение да отговорим на въпроси и да представим българското измерение на информационната стратегия на ЕП. На присъстващите ще бъде раздаден подготвен от ЕП "Press kit" за изборите.

Моля потвърдете Вашето участие на телефон 985 35 45 или на адрес epsofia@europarl.europa.eu.

* * *

За сведение. От март т.г. ЕП ще осъществи институционална информационна стратегия за популяризиране на изборите за членове на ЕП от 4 до 7 юни 2009 г. Тя цели да повиши избирателната активност като привлече вниманието на хората към изборите и ги подкани да гласуват. Замисълът е във всички държави-членки на ЕС да прозвучи едновременно едно и също послание - че е важно европейските граждани да упражнят правото си на глас, защото решенията на Европарламента определят развитието на ЕС и влияят върху живота на всеки. По тези теми ще бъдат излъчени ТВ и радио клипове на езиците на държавите-членки, разпространени плакати, билбордове и създадени сайтове в интернет. Информацията ще бъде надпартийна и политически неутрална. Тя няма да се конкурира с избирателните кампании на партиите и техните кандидати, а ще ги допълва и ще служи за техен фон.

За контакт:

Михаил Христов

Пресаташе, Информационно бюро на ЕП

ул. "Московска" 9

Тел. 02 985 35 43

е-мейл: michayl.christov@europarl.europa.eu

www.europarl.bg

© 2008-2009 Нови Хоризонти, Europe Direct. Всички права запазени.
Europe Direct - Смолян Europe Direct